Redenen om Spirulina te gebruiken

Je vraagt je misschien af wat goede redenen zijn om Spirulina te gebruiken. Dit hebben veel mensen zich al eens afgevraagd en wij hebben voor jou een aantal goede redenen op een rijtje gezet. Deze kun je in dit artikel op je gemak doornemen en dan weet je ook wat de mogelijkheden zijn voor jouw gezondheid als jij Spirulina gaat gebruiken. Zorg dat je alles op zijn tijd door gaat nemen en op je in laat werken en dan weet je ook weer wat het met je kan doen!

Voordelen Spirulina

Spirulina heeft een brede voedingswaarde en is zeer rijk aan vitamine A, C, E en K. Maar ook de vitaminen B1, B2 en B6 zijn volop aanwezig. Ons lichaam kan ze eenvoudig opnemen omdat het natuurlijke bronnen zijn van vitaminen. Maar ook is Spirulina rijk aan mineralen en die hebben we ook hard nodig, te denken aan ijzer, magnesium en calcium. Daarnaast is het ook nog eens rijk aan hoogwaardige verteerbare eiwitten. Nog meer voordelen:

–      Rijk aan antioxidanten, deze helpen om gifstoffen uit je lichaam af te voeren.

–      Hoge ontstekingsremmende eigenschappen.

–      Brengt je darmflora weer in balans.

–      Kan de bloedsuikerspiegel stabiliseren.

–      Geeft je meer energie bij vermoeidheid.

Dit zijn al een groot aantal voordelen van het gebruik van Spirulina en dan ook redenen waarom jij het zou kunnen gebruiken. Is dat voor jou ook de keuze om er dan wat mee te gaan doen? Het kan zijn dat je al langere tijd moe bent en er daarom wat mee wil doen. Maar het kan ook zijn dat je het ter voorkoming van bepaalde kwaaltjes wilt doen.

Hoeveel Spirulina kun je gebruiken?

De hoeveelheid Spirulina die je kunt gebruiken hangt af van je leeftijd, maar ook waar je het voor wilt gebruiken. Volwassenen zouden ongeveer 5 gram per dag gebruiken en sporters misschien wel 10 gram of meer. Het is verkrijgbaar in poeder varianten en als tabletten. Welke keuze je gaat maken kun je beter zelf beslissen dus goed bekijken wat voor jou mogelijk is. Maar eerst maar eens jezelf er in verdiepen waarom dat Spirulina jou kan helpen en wat de meerwaarde daarvan is. Je kunt er ook eerst nog meer over lezen hier, zodat jij inziet wat de mogelijkheden zoal zijn als jij het gebruikt. Spirulina heeft een positieve invloed op je gezondheid en daar kun jij nou ook snel achter komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *