Wat is het verschil tussen Spirulina en Chlorella?

Als je goed om je heen kijkt dan heb je wellicht al vaker gehoord van Spirulina en Chlorella. Ze hebben beide positieve effecten op je gezondheid. Maar wat zijn de verschillen? Dit leggen we je graag uit in dit artikel, dus lees het op je gemak door en dan kom jij er snel meer over te weten. Het is goed dat je bent voorbereid op iets wat je graag gaat pakken om je gezondheid te bevorderen. Daarom besteden wij er graag tijd aan om uit te leggen wat beide algensoorten doen en wat de verschillen zijn. Zo kun jij nagaan welke jou kan helpen of misschien wel beide?

Spirulina

Wanneer er gesproken wordt over Spirulina, het valt onder de blauw groene algen. Het is al ruim 3,5 miljard jaar oud. Een krachtige antioxidant en die kan je immuunsysteem stimuleren. Er zit een stof chlorofyl in, en dat zorgt voor een groene kleur. Er is een hoge voedingswaarde aanwezig en heeft een eiwitgehalte van 60 tot 70%. Ook zijn er essentiële voedigsstoffen aanwezig die we nodig hebben.

Chlorella

Als we kijken naar Chlorella dan is dat een groene, eencellige zoet water alg. Deze is in het jaar 1890 ontdekt en heeft een ontgiftende en lever beschermende werking. Er zitten veel gezonde voedingsstoffen in deze algensoort en bevat ruim 20 verschillende mineralen en vitaminen. Ook zit er veel bétacaroteen in. Je lichaam zet het om naar vitamine A, het wordt daarom ook wel een provitamine genoemd. We hebben het nodig omdat het een grote rol speelt bij het cel vernieuwingsproces en ook bevat het nog eens anti-oxidatieve eigenschappen. Er zijn ook veel gezonde vetten aanwezig, en bevat ook nog eens alle vitaminen B.  

De verschillen voor je op een rijtje

Een groot verschil is dat Spirulina een zoutwater alg is en de groene Chlorella is een zoet water alg. Dan zit er in Chlorella meer chlorofyl en dat wil zeggen dat het een sterkere ontgifter  is. Dan hebben we nog het feit dat er in Spirulina meer eiwitten en vetzuren aanwezig zijn dan in Chlorella en in Chlorella is er meer bèta-caroteen aanwezig dan  bij Spirulina.

Nou je de verschillen kent, is het goed om eens na te gaan wat jou zou kunnen helpen. Je kunt je er nog meer in verdiepen want beide algensoorten hebben hun eigen voordelen voor je gezondheid. We raden je dan ook aan om er verder naar te kijken zodat jij nog meer interessante feiten kunt ontdekken hierover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *